GündemGündem

Essen ve Köln kentinde vekaletle kurban tanıtım toplantısı düzenlendi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde yürütülen “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında Essen ve Köln kentinde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Dernek yöneticileri ile din görevlilerine yönelik düzenlenen toplantıda, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğuna vurgu yapıldı.

2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı’na konuşmacı olarak DİB Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi katıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Dortmund Eving Selimiye Camii ile Chorweiler Merkez Camii derneklerinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplantıların açışında konuşan Dini Danışma Kurulu başkanları Ahmet Sinan Kara (Köln) ve İbrahim Halil Karaman (Essen), “DİTİB ve TDV iş birliğinde yürütülen ‘Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nda Almanya’nın hayır yarışında önceki yıllar da olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerinin teveccühleri ve din gönüllülerimizin gayretleriyle yine zirvede yer alacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurban ibadetiyle hedefin toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Kurban’ın Allah’a yakın olmaya O’nun sevgisini ve rızasını kazanmaya vesile bir ibadet olduğunu vurgu yaptı.

Kondi, “Kurban, İslam’ın şiarı, Allah yolunda her türlü fedakarlığın ve bağlılığın sembolüdür. Kurban, Allah’ın emrine teslim olmak, Resulullah’ın uygulamasına tabi olmaktır. Kurban, samimiyet, teslimiyet, imtihan ve fedakarlıktır” dedi.

Kurban ibadetinde derin bir kulluk bilincinin olduğunu dile getiren Kondi, “Kesilen hayvanın ne eti ne de kanı Allah’a ulaşmazken, kurbanla müminin olgunlaşması, Rabbine yaklaşması, muttakilerden olması amaçlanmaktadır. Kurban ibadeti toplum içerisinde birlik ve beraberliğin kardeşliğin, oluşumuna katkı sağlar, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Fakir, yoksul ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin yüzünün gülmesine, onların bayram sevinci yaşamalarına vesile olunur. Kurban, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşarak bayram sevinci ve mutluluğunu daha fazla kardeşimizle paylaşmak; mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı Allah’ın rızası doğrultusunda kuvvetlendirmektir.” diye konuştu.

Her kurbanın bir emanet olduğuna dikkat çeken Kondi, “Kurban, kurbiyyettir, gönülden bağlılık, gönüllerin, duaların birleşmesi, milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşmadır. Ümidi paylaşmak, tebessümü bölüşmektir kurban. Dünyanın bir ucunda duası arşa ulaşanlara nasibi dağıtmanın adıdır kurban” ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın vekaletle kurban organizasyonuna ilişkin tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Kondi, asrın felaketi sebebiyle bu sene deprem bölgesine ve yurtiçine öncelik vereceğini kaydetti.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu